[...] duzo, ale moze nie powinnam ich liczyc?) ,tluszcz staram sie ograniczac do minimum czyli max 35-46gram/dziennie. Wiem ze piszecie aby laczyc wegle i bialko w posilkach (typu ryz + mieso, ale juz kiedys stosowalam rozne diety i wiem ze gdy tak lacze to nie chudne, poza tym nie wyobrazam sobie posilkow bez surowych warzyw, wiec wolalabym nie [...]
Witam:-). Chciałabym poprosić Was o pomoc. Od listopada minionego roku walczę z kliniczną otyłością. Już jest lepiej, już czuję różnicę, cieszę się widząc zmiany w wyglądzie. Ale przestałam chudnąć, dlatego piszę. Przeczytałam sporo z tego, co tu napisano. Mimo to nie wiem co mam robić, by nie popsuć dotychczasowych rezultatów. Niespełna rok [...]
[...] nowotwory, anemia, choroby wątroby i pęcherzyka żółciowego oraz cukrzyca typu młodzieńczego. Grupa A jest najsłabszą zdrowotnie, ale wymienione powyżej choroby to czynniki ryzyka, a nie genetyczne przeznaczenie. Stosując się do zasad D’Adamo, można to ryzyko zminimalizować. Zacznijmy od diety: Pokarmy, które sprzyjają tyciu: Mięso - słabo [...]
żródło mediweb.pl ale pierwsza część artukułu to szyd troche bo stosowanie sie do tych zasad to jakas pranoja dla zdesperowanych poetów ale druga część artykułu może komu sie przyda jak łazi po dziwnych restauracjach Zdrowe jedzenie poza domem nie musi oznaczać wyrzekania się przez ciebie ulubionych potraw, może tylko wymagać małej zmiany [...]
[...] powinny otrzymać dodatkową ilość witaminyB12, żelaza, witaminę D oraz produkty wysokoenergetyczne. Z punktu widzenia zdrowia, spośród wielu rodzajów wegetarianizmu, na popularyzację wśród ludzi dorosłych zasługuje semiwegetarianizm, a także laktoowowegetarianizm. Należy pamiętać, że nawet najbardziej prawidłowa dieta musi być połączona z [...]
W zeszłym roku ogłosiliśmy konkurs w dziale odchudzanie i dziennikach treningowych na najlepsza przemianę, Zabawa, nie ukrywam była trudna i wymagająca, ale efekty tych co ukończyły mówią same za siebie. A ponieważ dały rade tylko kobiety to tym razem zrobimy go tylko dla kobiet To konkurs legend który tworzy nie tylko super sylwetki ale również [...]
[...] się, że wzrost masy ciała może wynikać z zatrzymania wody w organizmie, zwiększenia masy mięśniowej, tkanek miąższowych itp. Z otyłością i nadwagą wiąże się zwiększone ryzyko niedokrwiennej choroby serca, nadciśnienia tętniczego, cukrzycy, choroby zwyrodnieniowej układu kostno-stawowego, a nawet niektórych nowotworów (rak trzonu macicy [...]
Jeśli inny dział, to przenieście . Jeśli niepotrzebne, to wywalcie. Witam, chciałbym przedstawić artykuł, który napisałem pod wpływem swoich przemyśleń i wiedzy zdobytej poprzez wysłuchanie seminariów na uczelni o zdrowym żywieniu oraz zaczerpniętej z książek akademickich, oraz ogólnodostępnej wiedzy na temat zdrowia. Są to zasady ogólne, dla [...]
[...] się, że wzrost masy ciała może wynikać z zatrzymania wody w organizmie, zwiększenia masy mięśniowej, tkanek miąższowych itp. Z otyłością i nadwagą wiąże się zwiększone ryzyko niedokrwiennej choroby serca, nadciśnienia tętniczego, cukrzycy, choroby zwyrodnieniowej układu kostno-stawowego, a nawet niektórych nowotworów (rak trzonu macicy [...]
[...] do czasu aż nasza sylwetka "zaleje się woda" stanie się mniej szczegółowa. Także ładowanie możne trwać od 12-48 h,ja osobiście polecam ładowania krótsze a częstsze (mniejsze ryzyko otłuszczenia).W dniu ładowania spożywamy 2g białka na kg wagi ciała i do 60g tłuszczu oraz od 6-10g węglowodanów(chodzi o nad konpensacje glikogenu).Na początek [...]
[...] orzechy, nasiona, ciemne mięso dzikich zwierząt ), nie jest usuwany wraz z moczem, ale odkłada się w tkankach miękkich, przeważnie w stawach. Następne zagrożenie polega na ryzyku uszkodzenia wątroby, do którego może dojść wskutek większego jej obciążenia w okresie, w którym jest osłabiona przez dietę. Brakuje jej wtedy glikogenu, substancji [...]
O d ż y w i a n i e. ODżYWIANIE -------------------------------------------------------------------------------- Najbardziej niedocenianym elementem współdecydującym o nabieraniu masy jest prawidłowe odżywianie. Wielu początkujących kulturystów wybiera suplementy białkowe (tj. odżywki) zapominając o prawidłowym żywieniu. Należy [...]
[...] Endokrynologia, Otyłość i Zaburzenia Przemiany Materii 2005, tom 1, nr 1, s. 9-14 S T R E S Z C Z E N I E Istotnym celem w leczeniu otyłości jest zmniejszenie czynników ryzyka i chorób towarzyszących. Kaloryczność diety należy dostosować do indywidualnego zapotrzebowania energetycznego pacjenta. Wykazano, że ograniczenie kaloryczności, [...]
[...] adaptacji. Ale trzeba powiedzieć prawdę. Dieta oparta na niskiej podaży węglowodanów może powodować utratę potencjału do ciężkich treningów na siłowni. Istnieje również ryzyko utraty masy mięśniowej ponieważ organizm może sam zadecydować o wykorzystaniu aminokwasów mięśniowych do powstania glukozy. Krótko mówiąc, można zburzyć fundamenty [...]
[...] nie wystarczy! Trzeba się ruszać! Z regularnej aktywności fizycznej zwłaszcza w wieku dojrzewania płynie wiele korzyści. Aktywność fizyczna powoduje: *redukcję czynników ryzyka przedwczesnego rozwoju chorób przewlekłych np. osteoporozy *zmniejszenie ryzyka zapadalności na raka, cukrzycę *przyspieszenie metabolizmu *zwiększenie szansy na [...]
Żmudny proces zdobywania siły i masy mięśniowej w głównej mierze uzależniony jest od odpowiednio dobranej intensywności i objętości treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku fizycznego i mieć ze stanu tego efekty w postaci przyrostów mięśniowych należy dostarczyć pracującym mięśniom określoną ilość [...]
POZBIERAŁEM TO WSZYSTKO Z PARU STRONEK ALE NIE CHCIAŁBYM TU ROBIĆ REKLAMY WSKAZANIA DIETETYCZNE DLA TRENUJĄCYCH KULTURYSTYKĘ Żmudny proces zdobywania siły i masy mięśniowej w głównej mierze uzależniony jest od odpowiednio dobranej intensywności i objętości treningu jak i od prawidłowego odżywiania. Aby wytrzymać trudy wielogodzinnego wysiłku [...]
[...] owoców, soków owocowych oraz ryżu. Włączenie mięsa, produktów zbożowych i mlecznych oznaczałoby przekroczenie limitu 50 mg sodu. Tak jednostronna dieta wiąże się ze znacznym ryzykiem wystąpienia niedoborów białka, witamin i składników mineralnych. Jest również bardzo uciążliwa dla pacjentów. Obecnie zaleca się nieprzekraczanie 1200 mg sodu na [...]